Nieuwsbrief December 2016 is uit

Zaterdag, 3 december 2016

Dinsdag 13 december komt René Koops iets vertellen. René is misschien wel de meest succesvolle wedstrijdvisser van Nederland. Wereldkampioen, Nederlands kampioen individueel en met zijn team en wat al niet meer. Een week later op dinsdag 20 december is er weer de bindavond. Sinds vorige maand iets anders qua opzet. Ad Werdekker tekent via een flipover stap voor stap de te maken vlieg en bind die dan zelf ook. Iedereen die dat wil bind mee

Nieuwsbrief December 2016
Na de indrukwekkende presentatie van Leon Janssen in November, opnieuw een topper op het programma.

Dinsdag 13 december komt René Koops iets vertellen. René is misschien wel de meest succesvolle wedstrijdvisser van Nederland. Wereldkampioen, Nederlands kampioen individueel en met zijn team en wat al niet meer. Toen ik hem vroeg waar gaat je praatje over, kwam het volgende antwoord:

“Mijn praatje is precies zoals je zegt : een praatje!
Ik heb geen uitvoerige presentatie met foto's en video's maar vertel hoe ik vliegvissen beleef, waarom ik wedstrijden vis en daarbij over alle ins en outs over de wedstrijden in Nederland, het EK en het WK en mijn taak als coach van ons nationale team.
Tevens geef ik mijn visie op de voor handen zijnde vistechnieken , kennis van water en insecten .
Kortom , van alles wat.
Daarbij zoek ik de interactie met de luisteraars en bied ze de gelegenheid om gedurende mijn verhaal vragen te stellen of hun ervaringen te delen.
De praktijk heeft mij inmiddels geleerd dat dit laatste het leukste onderdeel van mijn spreekbeurt is.
Zoals je weet ben ik altijd erg open als het gaat om delen van kennis waarmee collega vliegvissers hun voordeel kunnen doen.
Ik hoop dat ik op die manier iets kan toevoegen aan onze gezamenlijke " afwijking "”.

Dat belooft dus weer een uitermate boeiende avond te worden, die begint om 20.00 uur.

Een week later op dinsdag 20 december is er weer de bindavond. Sinds vorige maand iets anders qua opzet. Ad Werdekker tekent via een flipover stap voor stap de te maken vlieg en bind die dan zelf ook. Iedereen die dat wil bind mee.
Het vliegje voor de komende bindavond is nu, na het nimfje, een droge vlieg.
Weer een mooi patroon voor de beginnende vliegbinder.

De Griffith Gnat.

Hiervoor hebben we nodig:
- droge vlieghaak maat # 14 b.v. Gamagatsu F11 b. ( sterk en redelijk goedkoop )
- zwart binddraad.
- pauwenfibers.
- Grizzly hackle voor de haakmaat # 14.
Het is een zeer eenvoudige vlieg die makkelijk te binden is maar met een grote vangkracht zowel in de polder als op stromend water voor de forel.
Vrij binden of alleen een beetje gezellig kletsen kan natuurlijk ook.
Deze avond begint om 19.30 uur.
Op beide avonden zijn ook niet-leden van harte welkom en kom gerust iets eerder voor een kop koffie of thee. .
En u weet het; ons nieuwe (tijdelijke?) verblijf is:
Grote Geer
Snoeksloot 62
Houten (Rondweg Houten afslag De Sloot en dan zie je een witte boerderij midden in een nieuwbouwwijk)
Zet ook alvast dinsdag 10 januari 2017 in je agenda. De Nieuwjaarsbijeenkomst!!
Groet,

Namens HSV De Bilt