De Kyllnimf

Hallo clubvrienden/vliegbinders.

Met het vissen in de Kyll op het programma kan het niet anders dan dat we daar beslagen ten ijs komen en een goed vangende nimf voor aan de tip binden.
De nimf die we gaan binden doop ik dan ook maar “De goedvangende Kyllnimf
In principe een vrij eenvoudige nimf om te binden, en ik spreek nu uit ervaring betreffende mijn laatste vistrip naar Kyllburg, deze nimf is zonder enige twijfel een goed vangende nimf en daarbij een echte aanrader voor in je vliegendoos:


Wat hebben we nodig om deze nimf te binden?..
  • Haak: Hanak H450 BL # 16
  • Tungsten slotted kraal zilver 3 mm.
  • Zwart binddraad.
  • Fibers uit de fazantenstaartveer.
  • UNI-Floss hot oranje.
  • Zilverdraad voor de ribbing.
  • Spectra Dubbing van Hands no. 96.
  • Fire orange binddraad.
  • Zie foto.



We gaan binden.
We schuiven de kraal op de haak en zetten de haak in de vice.
Hierna wikkelen we achter de kraal het binddraad op de haaksteel en binden met een paar slagen de kraal vast. Vervolgens wikkelen we de draad naar de haakbocht:


Hierna knippen we een stukje Floss af, slaan dit dubbel en binden dit boven de haakbocht in en knippen dit op maat, ongeveer 2 mm lang.
Ook binden we een stukje zilverdraad naar achteren in waar we later een ribbing van binden:




Vervolgens binden we twee fibertjes van een fazantenstaartveer naar achteren in en wikkelen we het binddraad tot achter de kraal.
Deze fibers klemmen we beiden vast in de hackleplayer en wikkelen we gesegmenteerd om de haaksteel naar voren waarna we deze ook achter de kraal vastbinden en het restant wegknippen.:




Nu wikkelen we van het zilverdraadje een mooie ribbing in tegengestelde richting om het lijfje en binden ook deze af achter de kraal. Ook dit restant knippen we weg:


Nu selecteren we een klein cdc-veertje en binden deze bij de punt net achter de kraal in.
Vervolgens wikkelen we de cdc-veer met twee slagen achter de kraal om de haaksteel en binden deze af. Het restant knippen we weer weg:




Vervolgens zetten we een klein plukje spectra dubbing op de draad en dubben dit met enkele slagen net achter de kraal voor wat schitteringen, niet te veel.
Met een paar wikkelingen Fire Orangedraad wikkelen we nog een extra blikvangertje achter de kraal om de nimf af te maken:




Met deze nimf in de vliegendoos is het zeker forel vangen in de Kyll, bind er een paar van.
Ik zie jullie graag op de bindavond van 23 mei, 

tot dan en groet Ad Werdekker.