Nieuwsbrief november 2018

Na de boeiende presentatie van Ron Ouwendijk (met ondersteuning van René van Heezik) over zeebaars vissen in het Europoortgebied, zijn er een aantal vragen binnengekomen om samen met een aantal leden van onze vereniging naar een workshop van bovengenoemde mannen te gaan. Goed idee. Wordt wel volgend jaar natuurlijk, maar als je interesse hebt, geef dat alvast door.

Ook kwamen er weer vragen om zoals vorig jaar weer een snoekdag te organiseren. Zullen we het op de komende bindavond en presentatie avond nog over hebben.

Ook is al medegedeeld dat we volgend jaar juli/augustus naar de Ahr willen. Gezien het beperkte aantal vergunningen dat daar wordt afgegeven, moeten we er snel bij zijn. Geef je nu alvast (onder voorbehoud) op.
Dan deze maand, die er wat anders uitziet als normaal. De 2e donderdag van november (de 8ste) wordt er gebonden.

Hier alvast de ingrediënten voor de avond.

Zoals op de laatste bindavond afgesproken gaan we op 8 november een “Popper” binden.
Met de popper kunnen we zowel snoek als baars en wel forel en roofblei vangen.
De aanbeten op een popper zijn in de regel zeer spectaculair. Echt een leuke vlieg om te binden en mee te vissen!

Wat hebben we nodig om de popper te binden:
Als haak heb ik genomen een Gamagatsu 1/0 F 315. Een andere haak is ook mogelijk, maar voor de snoek zou ik niet kleiner gaan. De haaksteellengte is goed zo rond de 4 cm. Dit ivm de body waar hij tegenaan bevestigd wordt. (Henri brengt haken mee)
We nemen stevig binddraad, ik neem de kleur rood.
Om tussentijds de bindingen en de body te zekeren een drupje secondelijm.
Voor de body kun je de pakketjes kopen zoals op de foto, waarin kant en klare body’s en haken zitten in verschillende maten. maar we kunnen met een stukje polycelon ook zelf een body maken, zie ook foto. Dat zelf maken gaan we doen. Is veel goedkoper en vele malen leuker.
Ik neem voor de liefhebbers wel een stukje materiaal mee om zelf de body te maken.
Neem voor de bekleding van de haak een paar hackleveren, kleur maakt niet uit, een stukje glinsterende chenille, strengetjes glittermateriaal en bucktail mee. Ook die kleuren bepaal je zelf.
Om de body af te maken een paar plakoogjes ongeveer 6-8 mm.
Als de body gebonden en verfraaid is, werk ik hem af met Z-Poxy twee componenten, om er een stevige popper van te maken.
De poppers/poppertjes, zijn in alle maten te maken. Mogelijkheden zat dus.
Ik zal de nodige voorbeelden meenemen.
Tot dan!

Vriendelijke groet Ad Werdekker.

Op de 4e donderdag (de 22ste) is er een presentatie, en wel door Hand Bock die ons meeneemt naar Groenland!!
In de presentatie gaat het uiteraard over het vliegvissen in Groenland.
De subvraag hierbij is: kan je het Do It Yourself aanpakken?

In het verhaal gaat Hans in op zaken zoals:

- wat is Groenland voor een land - geografisch, klimaat technisch, inwoners, sociologisch
- opwarming aarde en problemen Groenland
- waar valt er te vissen?
- waar moet je op letten als je een kaart van Groenland koopt en visstekken zoekt?
- welke vis kan je verwachten?
- welke periode in het jaar is het beste?
- welke hengels, reels, lijnen en vliegen zijn belangrijk?
- is er wildlife in Groenland / hoe gevaarlijk of juist veilig is Groenland?
- hoe kom je er en hoe vervoer je je in Groenland (waar huur je een auto......hahaha)
Het lijkt een hele interessante presentatie te worden!!

In December gaan we weer over op de gebruikelijke 2e en 3e donderdag.
De 2e Donderdag een presentatie, aanvang 20.00 uur
De 3e Donderdag de bindavond, aanvang 19.30 uur.

Ook niet leden zijn van harte welkom, en zoals altijd de koffie/thee staat klaar.
De nieuwe locatie nogmaals:
Sociaal Cultureel Centrum De Grund
De Poort 79