Nieuwsbrief mei 2018

In de vorige nieuwsbrief heb ik ons 45-jarig jubileum al aangekondigd. Inmiddels is behalve de datum : Zaterdagmiddag/avond 30 juni a.s.
Ook het programma bekend. We gaan die middag vissen in Cothen bij Forellenvijver Groenewoudt. 2 Vijvers zijn er afgehuurd. 1 Voor de “dobber”vissers en 1 voor de vliegvissers. “s Middags vissen en daarna een chinees /indisch buffet met ook nog wat consumptiebonnen van uw vereniging.

Het is dus een lustrumfeest voor ALLE LEDEN van hsv De Bilt!
Gaarne je reactie ZSM naar h.oostendorp@zonnet.nl.
Laat even weten of je dan kunt/wilt en naar wat voor soort van visserij je voorkeur uitgaat.

-> Dus voor alle duidelijkheid; ook de niet vliegvissers zijn van harte welkom!

De maand mei is traditioneel de laatste maand van het binnenseizoen.
Op dinsdag 8 mei een presentatie-avond. Deze keer komt Jan Aben die alles kan vertellen over mei-vliegen. Hoe ze te binden maar ook hoe en wanneer er mee te vissen.
Aanvang 20.00 uur.

Een week later (dinsdag 15 mei) vanaf 19.30 uur weer een bindavond olv Ad Werdekker.

Als vlieg/nimf wordt het deze keer een windevlieg en wel de “Ritz-D”.
Een eenvoudig te binden nimf waar prima een Winde op gevangen kan worden.
Wat hebben we nodig om de nimf de binden.

Haak: 5212 # 10 of iets dergelijks
Binddraad: zwart.
Rode wol of rode antron voor het rode staartje.
Pauwenfibers voor het lijfje.
Fazantenstaartfibers voor het staartje en het dekschildje.
Middelfijn koperdraad voor de ribbing en het kopje.

Het is een vrij eenvoudige nimf die met kleine rukjes net onder de oppervlakte binnen gestript moet worden.
De aanbeten van een winde zijn niet te missen. Bijna altijd een zeer harde bonk en hangen. Kenmerkend voor de winde zijn de kopschuddende bewegingen na de aanbeet, prachtige sportvis om te vangen.

Ook niet-leden zijn bij deze avonden weer van harte welkom. Ook als u niet bind of zelf een andere vlieg wilt binden bent u welkom.

Bovengenoemde vlieg wordt speciaal gebonden omdat we op de laatste bindavond hebben afgesproken om op zaterdag16 juni naar de Waal te gaan om daar te gaan windevissen. De vliegvissers hebben hier inmiddels al bericht over ontvangen. Er kunnen zich nog 2 á 3 mensen opgeven.
Daarna dus op zaterdag 30 juni de lustrummiddag en -avond

Op zaterdag 4 augustus werples (ook al zo’n traditie geworden) door Krijn Bok. Ook nu weer bij de Gravenbol bij Wijk bij Duurstede. Je kunt je er al voor opgeven.

Van zaterdag 11 t.e.m. maandag 13 augustus (sommigen niet op maandag) gaan we met 12 man weer naar Duitsland om daar in de Kyll te gaan vissen. Hiervoor opgeven kan niet meer. Meer hotelruimte is er niet te verkrijgen.
In september beginnen we dan weer met de presentaties en bindavonden. Steeds op de 2e en 3e dinsdag van de maand. Dat zal dan in een andere locatie gebeuren. De Kleine en Grote Geer sluiten per 1 juli. De gemeente Houten werkt mee om een nieuwe locatie te vinden.

Maar nu dus nog een tweetal avonden in de:
Grote Geer, Snoeksloot 62, Houten.

Route: Rondweg Houten (afslag De Sloot) beneden aan de afslag linksaf, weg vervolgen tot je aan je linkerhand een grote boerderij ziet (midden in een nieuwbouwwijk).

Henri Oostendorp 06-10440020
h.oostendorp@zonnet.nl

PS. Denk even aan dat lustrum, reageer zsm.