Nieuwsbrief februari 2018

Na een zeer geslaagde en druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst hebben we in februari weer onze normale presentatie- en bindavonden.
Op dinsdag 13 februari (vanaf 20.00 uur) komt Erik de Noorman ons van alles vertellen over het vliegvissen op vlagzalm in Oost Noorwegen. Materiaal, locaties, soort vliegen; alles komt aan de orde.

Een week later op dinsdag 20 februari (vanaf 19.30 uur) gaan we o.l.v. Ad Werdekker weer binden.
Deze keer op speciaal verzoek een droge vlieg met een top vangkracht, de Blue Wing Olive ( BWO ) Speciaal op de Duitse rivieren in het voorjaar en de zomer is dit een topper.

Wat hebben wij nodig om de vlieg te binden?

Haak: droge vlieghaak bv Gamagatsu F 31 #14 oid.
Binddraad: standaard binddraad kleur geel.
Voor de staart: enkele staartfibers uit een witte hanenhackle veer.
Voor de vleugel: Aero DryWing van Tiemco, kleur wit.
Dubbing: spectrablend dry fly van Orvis, kleur geel.
Voor de hackle: een hackleveer voor haakmaat #14 kleur Blue dun.

Ook niet-leden zijn bij alle avonden weer van harte welkom. Ook als u niet bind of zelf een andere vlieg wilt binden bent u welkom.

Ook zijn de data bekend waarop we deze zomer weer naar Duitsland gaan om 2 of 3 dagen te vliegvissen; 11, 12 en eventueel 13 augustus. Er kunnen zich nog 3 mensen aanmelden. Doe dat svp per omgaande!!!

Zet ook alvast dinsdagavond 13 maart in je agenda, dan is er de Algemene Ledenvergadering. Het bestuur zou het zeer op prijs stellen als vele leden daarbij aanwezig zouden zijn.
Aanvang 20.00 uur.

Maar nu eerst graag tot dinsdag 13 februari a.s. Grote Geer, Snoeksloot 62, Houten.

Henri Oostendorp 06-10440020